Manter unha dieta adecuada ás nosas necesidades é unha das mellores formas de ter boa saúde.
Alimentarse de forma equilibrada, atendendo as necesidades nutricionais de cada persoa, é unha das mellores ferramentas ao noso alcance para ter un bo estado de saúde. Durante estes días, os andeis dos supermercados baleiráronse dalgúns produtos, sobre todo legumes, arroces, leite e conservas.
Os legumes son unha parte fundamental da dieta, pois constitúen unha fonte importante de hidratos de carbono e proteínas; teñen baixo contido en graxas; e proporcionan moita fibra, minerais e vitaminas (sobre todo do grupo B). Recoméndase o seu consumo polo menos tres veces á semana. Pero non hai que esquecer incorporar a diario varias racións de froitas e verduras, e outros produtos frescos como os peixes e as carnes.
É momento de revisar a túa despensa e a túa lista da compra? A FAO (a Organización das Nacións Unidas para a Alimentación e a Agricultura) propón neste vídeo sete consellos sinxelos de alimentación saudable para afrontar a crise da COVID-19.
29 de xuño de 2024
Do 1 de xullo ao 31 de agosto a Casa das Ciencias, a Domus e o Aquarium Finisterrae abrirán de 10.00 h a 20.00 h, con último acceso ás 19.00 h no Aquarium e ás 19.30 h na Casa das Ciencias e Domus.
30 de maio de 2024
A estrea terá lugar o venres 31 de maio ás 18.00 horas, e incorpórase á carteleira para partir do sábado 1 de xuño.
29 de maio de 2024
O 5 de xuño presentarase un selo conmemorativo e unha exposición filatélica sobre temas mariños. O sábado 8 de xuño realizarase unha xornada de portas abertas, con reserva previa de entradas.
Sentímolo pero o teu navegador é moi antigo para poder mostrar esta páxina. Debes de actualizalo ou usar un navegador compatible. Optimizamos esta web para Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari e Microsoft Edge. Instalar agora un navegador compatible