Concello da Coruña

Concello da Coruña

Carne asada

Ingredientes:

800 gr Jarrete de Tenreira

1 botella de Viño tinto

1 botella de Viño tinto

1 Cebola

1 Allo porro

2 Cenoria

2 litros de Caldo de galiña

1 Pemento vermello

Sae

Aceite

Forma de elaboración:

Preparación

Para este prato usaremos unha parte moi gelatinosa de tenreira galega, como pode ser o jarrete. Limpámolo, salgámolo, o enharinamos e fritímolo. Despois poñerémolo nunha pota a guisar con viño tinto e unhas verduras (cebola, allo porro, cenoria). Unha vez reducido o viño, engadirémoslle un caldo de galiña e deixaremos guisar unhas 5 horas a lume moi lento.

Como guarnición, asaremos uns pementos con sal e aceite durante unha media hora. Tamén faremos unhas bolitas de pataca que fritiremos e terminaremos guisando no propio mollo da carne. Emplataremos a carne cos pementos asados e as patacas asadas.

Máis receitas

Que che parece esta sección?

-101-101-101

Síguenos en

Iniciar sesión