1 Polbo (usaremos medio tentáculo por ración)
50 gr de Minchas por cada ración
6 Pementos
Azucre
Sae
Aceite de oliva virxe extra
Preparación
Limpamos e cocemos o polbo. Por cada quilo de peso deberá estar 20 minutos en auga fervendo. Deixarémolo repousar 15 minutos na auga, co lume apagado, antes de cortalo.
Poñemos abundante auga con sal nunha pota ao lume e metemos os percebes e minchas cando estea a ferver. Esperamos a un segundo hervor e quitámolos. Cando estean fríos pelámolos.
Queimamos ao lume os pementos ata que queden negros por fóra. Metémolos nunha pota, cubrímolos con auga e deixámolos cocer media hora. Despois coamos todo e conservamos a auga. Licuamos os pementos e mesturamos o líquido resultante coa auga da cocción. Fervemos todo durante un cuarto de hora. Coámolo e rectificamos o punto de sal e azucre.
Marcamos o polbo á brasa e o emplatamos coas minchas, os percebes e o mollo de pementos. Engadimos un pouco de aceite de oliva virxe extra e unha ensalada de micro vexetais.